Holder sykdom i sjakk med trening

Før og etter bilde av Camilla på trening

Hun var syk i over åtte år. Nå tar hun 105 kg i hipthrust og har blitt hekta på styrketrening for å holde sykdommen i sjakk.

Navn: Camilla Widme
Kommer fra: Fåvang i Gudbrandsdalen
Yrke: Barnehageansatt

Addisons sykdom og trening

Da Camilla ble kronisk syk med Addisons sykdom i 2006 stoppet kroppen hennes å lystre. I løpet av åtte lange år var hun utmattet og kunne se langt etter treningen. Etter hvert som tiden gikk ble det noe enklere å gå turer, for så å ta steget videre til litt løping. Endelig var kroppen i gang igjen! Camilla ville mestre mer – og bestemte seg for å dra til en av våre sentre i Oslo, Fresh Fitness Ullevål, for å snakke med PT-Anders. Camilla har aldri angret ett sekund.

- Umulig, sa legene

Camilla var bestemt fra start. På grunn av alle de livsnødvendige medisinene hun tar daglig fikk hun beskjed fra legene at det var umulig å gå ned i vekt med treningen, og også å bli sterkere både fysisk og psykisk med treningen.

Jeg har selv en tanke om at en sterkere kropp, vil gjøre det vanskeligere for mine sykdommer å slå ut. Har ikke vært alvorlig syk på disse to årene. Trening hjelper også på en bedre psyke.- Camilla

Målet hennes var i første omgang å kunne trene seg opp igjen fra sykdommen, holde kroppen i gang, og trene styrketrening. Da hjalp det med en god porsjon motivasjon. Og da kroppen endelig var med på notene, har vekten på styrketreningen bare økt jevnt og trutt. Nå tar hun jaggu 105 kilo i hipthrust. Fresht!

Sidehev er bra for coremuskulaturen

Motivasjon

Etter flere timer med PT og egentrening er det styrketrening som markløft, knebøy og benkpress som gjelder. Det har blitt en del av hverdagen til Camilla. 

Jeg elsker styrketrening og det gir meg masse opplevelse og glede. En god prosess å være i og som blir med meg også i fremtiden. Trening gjør at hverdagen blir enklere, humøret/psyken er bedre. De tingene jeg sleit med før er ikke noe problem lenger, takket være trening.- Camilla