Trente bort ryggsmertene

Katrine-Bjønnes-og-PT.jpg

Totalomvending: Katrine gikk fra å tenke at PT ikke var løsningen, til å ha trent med sin personlige trener de tre siste årene.

Bakgrunn

Katrine hadde lenge følt på utfordringer i hverdagen grunnet smerter i ryggen. Hun hadde forsømt trening og merket at ryggplagene økte. I 2014 bestemte hun seg for å melde seg inn på Fresh Fitness Østerås. Hun prøvde å komme i gang med treningen på egenhånd, men merket fort at treningen manglet en god rutine, og at det gikk lange perioder mellom hver økt. Til slutt bestemte hun seg for å kjøpe en PT-startpakke. Dette skulle senere vise seg å være første steg til en smertefri hverdag.

Treningsglede

Katrine og hennes nye personlige trener, Krenar, fant kjemien med det samme. Katrine oppdaget fort at mye av det hun hadde lært om trening tidligere var utdatert lærdom, og at treningsform og utførelse hadde endret seg en del siden hun begynte for mange år siden.

Jeg opplevde at Krenar leste meg overaskende fort og at han visste akkurat hvor langt han kunne pushe meg, og når det var nok.- Katrine

For første gang på lenge gledet hun seg til trening og hun bestemte seg for å kjøpe flere timer. I begynnelsen ønsket hun å bli sterkere, men ønsket ikke å sette konkrete mål. De trente variert og Katrine lærte stadig nye nytt.

Katrine og Krenar Lusha

Da Katrine startet å trene med PT klarte hun ikke å hoppe på grunn av smerter i ryggen. Hun hadde vanskelig for å innrømme ovenfor andre at hun hadde vondt i kroppen og har levd etter «gå det av» - prinsippet. Krenar lærte henne å lytte mer til kroppen, og ikke minst si ifra til ham dersom hun hadde vondt. Det var viktig å vite at det ikke var et nederlag dersom noe måtte gjøres annerledes enn det det i utgangspunktet var tenkt. PT-Krenar merket at noe var galt og Katrine fortalte litt motvillig til slutt at hun hadde smerter i ryggen. Han endret da treningsprogrammet for den dagen og de fokuserte på lett ryggtrening og tøying. Forbedringene kom fort og det var alt som skulle til, etter timen var Katrine helt smertefri.

I dag hopper jeg i vei på Zumbatimer uten å få vondt i ryggen.- Katrine

Selv når dagene var tunge var det deilig for Katrine å komme på trening. Det var umulig å tenke på noe annet enn selve treningsøkten. Selv forteller Katrine at kroppen hennes aldri har fungert så bra som den gjør i dag. Med god kjemi og ekte stå-på-vilje fant Katrine treningsgleden sammen med sin personlige trener.

Vi ønsker deg lykke til videre med treningen, Katrine!