Bilde av en som trener med vektstang i forbindelse med å komme i gang med trening hos Fresh Fitness.

Kom i gang med trening

Å komme i gang med trening kan være en utfordring, men med riktig tilnærming og planlegging kan du etablere en solid rutine.

1. Sett realistiske mål

Når man skal sette seg treningsmål så er det viktig å være realistisk. En typisk felle er å sette for høye krav til seg selv, som resulterer i at treningen uteblir. Realistiske mål gir deg en klar retning og gjør det lettere å holde seg på sporet. Et rammeverk som kan hjelpe er SMART-kriteriene:

 • Spesifikke:

  Definer nøyaktig hva du vil oppnå. For eksempel, i stedet for å si "jeg vil bli i bedre form," si "jeg vil kunne løpe 5 km uten å stoppe."

 • Målbare:

  Sørg for at målene dine kan måles. Dette kan være antall kilometer løpt, vekter løftet, eller tid brukt på en aktivitet.

 • Oppnåelige:

  Målene bør være realistiske basert på ditt nåværende nivå og tid tilgjengelig for trening. Unngå å sette mål som er for ambisiøse på kort sikt.

 • Relevante:

  Målene dine bør være relevante for dine overordnede treningsmål og interesser. Velg noe som betyr noe for deg og som du er motivert for å oppnå.

 • Tidsbestemte:

  Sett en tidsramme for når du ønsker å oppnå målet. Dette hjelper deg med å holde fokus og gir en følelse av haster.

2. Finn en aktivitet du liker

Å finne en treningsaktivitet du liker er nøkkelen til å opprettholde en aktiv livsstil over tid. Når du liker det du gjør, blir trening mer en glede enn en plikt. Prøv ulike former for kardio (løping, sykling, elipsemaskin, roing) eller styrketrening (vektløfting, kroppsvektøvelser, kettlebell-trening). Det finnes mange måter å holde seg aktiv på, så ta å utforsk hva som passer best for deg!

3. Ha en plan

Det er viktig å ha en treningsplan for å oppnå resultater og holde motivasjonen oppe. Fokuser på baseøvelser som knebøy, markløft, benkpress, skulderpress og roing, samt isolasjonsøvelser for spesifikke muskler. Bruk kardioapparater til intervalltrening (HIIT) for bedre kondisjon, og inkluder stretching eller yoga for mobilitet. Dra nytte av personlige trenere for tilpassede programmer og teknikkveiledning.

Før treningsdagbok for å spore fremgang, og sørg for tilstrekkelig restitusjon gjennom hviledager, god søvn og riktig ernæring. Da er det lettere å innføre treningen som en rutine mer enn et gjøremål.

4. Få med venner

For å maksimere treningsopplevelsen på Fresh Fitness, kan det være en god idé å få med venner og trene sammen. Ikke bare gjør det treningen mer underholdende, men det gir også ekstra motivasjon og støtte. Med Fresh Fitness sitt Smart medlemskap, kan du ta med deg en treningspartner 30 ganger i måneden. Dere kan dele treningskostnadene og oppmuntre hverandre til å holde dere til treningsplanen.

Med venner ved din side blir treningen både morsommere og mer effektiv, og det styrker båndene dere har. Så inviter vennene dine med på treningsøktene og dra nytte av både det sosiale og det treningsmessige aspektet av Fresh Fitness!

5. Prioriter søvn og hvile

Når du legger opp treningsplanen din på Fresh Fitness, er det viktig å prioritere søvn og hvile like mye som trening. Å få tilstrekkelig søvn er avgjørende for restitusjon og muskelreparasjon etter treningsøktene. Forsømelse av søvn kan føre til redusert ytelse og økt risiko for skader. I tillegg til søvn er det viktig å inkludere hviledager i treningsplanen din. Dette gir kroppen tid til å restituere seg, redusere risikoen for overtrening og opprettholde motivasjonen på lang sikt. Så vær bevisst på å balansere trening med tilstrekkelig hvile og søvn for å oppnå best mulig resultater.