Forsidebilde til artikkel på hvordan du kan booste din treningsmotivasjon.

Hvordan booste motivasjonen?

Å booste motivasjonen på sommeren kan være en utfordring, spesielt når utepils og god mat står på menyen. Her er noen tips som kan hjelpe deg å holde på treningsrutinene:

1. Ha en plan

Det viktigste for å holde rutiner i gang på sommeren er å ha en plan. Hvis du setter deg ned med mål og mening for å finne ut hva som er realistiske mål for at du skal klare å gjennomføre treningen i løpet av uken, så blir det mye lettere å komme seg på trening også. Sett både kortsiktige og langsiktige mål for å motivere deg gjennom hele perioden.

2. Ikke utsett treningsøktene

Om du liker å trene på morningen, og du vet at hvis du utsetter treningsøktene til ettermiddagen så er det svært liten sannsynlighet for at du får gjennomført, ikke utsett økten. Legg heller alt klart dagen før slik at når du står opp så ligger alt av treningsklær, drikkeflaske og sko klart. Det samme gjelder om du er en ettermiddagstrener, da kan du bruke 5 min ekstra på morningen til å legge alt klart til du kommer hjem. Dermed unngår du å sette deg ned å gruble på hva du skal ha på deg, hvilke sko etc. før treningsøkten.

3. Finn inspirasjon

Enten du finner inspirasjon i form av treningsprofiler, god musikk eller nytt treningstøy, så gjør det som føles riktig. Følg treningsprofiler som får deg til å føle deg bra, eller som motiverer deg til å stå i de tøffe valgene. Lag en spilleliste som gir deg sommerfugler i magen mens du danser i den nye treningshortsen! Gjør ting som inspirerer deg til å trene, da føles det ikke ut som et ork men mer som en indre ønske.

4. Husk å variere treningen

Det er lett for å havne i rutiner hvor man bare repeterer samme økt om og om igjen. Husk å utfordre deg selv på trening ved å prøve nye treningsmetoder eller apparater. Eller om du en dag kjenner at trening ikke frister, så er det enkle tiltak du kan gjøre i hverdagen som bidrar til mer enn du tror. Du kan for eksempel gå eller sykle til jobb, ta trappen fremfor heisen eller velge en sunnere lunsj.

5. Det skal være gøy

Veldig mange kan forbinde trening med noe de bør eller må gjøre, fremfor noe som skal være gøy og givende. Derfor er det ekstra viktig at du finner en treningsmetode som passer deg og dine preferanser. Om du ikke liker å løpe så er det nokså, om ikke enda mer, effektivt å trene styrke.

Med et abonnement hos oss i Fresh så kan du både spare penger mens du kommer i form!

Kjøp medlemskapVelg medlemskapet som passer for deg!