Effektiv mølleintervall for nybegynnere

Personlig trener, Maren Solheim, har laget en mølleøkt som passer nybegynneren såvel som den mer erfarne. Om du skal løpe på tredemølle for første gang er dette programmet en fin introduksjon å starte med.

Før du setter i gang

Viktigst er det at du først blir trygg på møllen(e) på ditt senter. Begynn med å ha begge beina på siden av løpebåndet. Så starter du møllen - som oftest en grønn knapp. Nå vil løpebåndet sakte begynne å bevege seg, men det er ikke værre enn at du kan begynne å gå på det.

Det finnes 2 mulige justeringer; fart og høyde, dvs. at du har mulighet til å gå i oppoverbakke. Dersom du merker at knærne kan bli litt slitne, er det lurt å sette inclinen(høyden) på 0,5. Det går da litt oppover, men ikke mye.

Når du føler deg trygg på å gå på møllen kan du øke farten sakte til rask gange, deretter lett jogging.

Mølle av og på

Nå skal du øve på å hoppe av møllen i fart👆 Det gjøres best ved at du holder deg med begge hendene på siden og løfter kroppen opp, deretter tar du opp beina og setter hver fot i "startposisjonen". Når du skal på igjen løfter du deg opp og lar beina jogge lett på møllen før du slipper deg ned og kan løfte hendene fra siden. Øv litt på og av..

Treningsprogram: Mølleintervall

Jeg skal nå presentere en pyramideintervall som passer for nybegynnere. Her justerer du farten etter ditt eget tempo og viktigst er det at du greier å fullføre økten!

Det finnes mange forskjellige innstillinger på møllene, men jeg bruker bare tidtakeren som viser hvor lenge du har vært på møllen.

Start med ca. 5 min rask gange, og så gå over i joggetempo🏃‍♀️

  • 1 min jogging, 30 sek pause

  • 2 min jogging, 30 sek pause

  • 3 min jogging, 30 sek pause

  • 4 min jogging, 30 sek pause

  • 5 min jogging, her er det kanskje nødvendig med 1 min pause ⬇️ Nå går vi nedover igjen

  • 4 min jogging, 30 sek pause

  • 3 min, 30 sek

  • 2 min, 30 sek

  • 1 min 👏

Når du er ferdig er det viktig å sette møllen på gå-tempo og gå i ca 3-4 minutter. Dette er for å få roet ned kroppen og få ut slaggstoffer i blodet etter en intensiv økt. Kroppen er fantastisk og rydder opp helt selv, bare pass på at du drikker godt med vann etter økten. Jeg ville ikke anbefalt å drikke for mye mens du løper, men litt av og til.

For utfordringer: Juster til raskere tempo når du merker at pusten henger med og du ikke er så andpusten. Dette betyr at du har fått bedre kondisjon.

God trening!❤️

Maren er personlig trener på Majorstuen, og har spesialisert seg innen styrketrening, livsstilsendring og mobilitet. Interessert i en PT-time med Maren? Du finner kontaktinformasjon her.

Ønsker du å utforske flere treningsprogram? Da anbefaler vi å sjekke ut PT Denzels sirkeltreningsprogram.