Er du klar for å løpe deg i form uten å tømme lommeboken? Fresh Fitness har det perfekte tilbudet for deg! Vår artikkel tar deg gjennom en effektiv intervalltrening som ikke bare vil øke din kondisjon, men også spare deg penger. Les mer i artikkelen.

Løp deg i form til våren!

Intervalltrening = raske resultater

Det er det ingen tvil om at intervalltrening er den mest effektive metoden for rask fremgang på trening. Intervalltrening innebærer å veksle mellom intensive perioder med høy intensitet og perioder med lavere intensitet, eller aktiv hvile.

Disse intervallene kan gjøres på både tredemølle, sykkel eller i skisporet, alt ettersom hva du har tilgjengelig.

Test ut disse effektive intervallene

Start med å varme opp i 10-15 min, her er det lurt å få kroppen god og varm med å øke tempo litt og litt. Stigning er en super måte å varme opp kroppen uten å slite deg ut før intervallene.

Kjør deretter i gang økten:

  • 6 runder med: 60 sek på / 30 sek av

2 min aktiv hvile

  • 8 runder med: 40 sek på / 20 sek av

2 min aktiv hvile

  • 10 runder med: 30 sek på / 15 sek av

Denne formen for intervalltrening er effektiv for å øke både aerob og anaerob kapasitet, samtidig som det kan bidra til å øke forbrenningen av kalorier. Økten kan som sagt gjøres på tredemølle, sykkel, elipsemaskin, hvor enn du skulle ønske!

Uavhengig av hvilken form for intervalltrening man velger å gjennomføre, er det viktig å tilpasse intensiteten etter egen form og kapasitet. Start gjerne med færre runder og gradvis øk intensiteten og antall runder etter hvert som kondisjonen og styrken øker.

Intervalltrening kan være en effektiv og tidsbesparende måte å forbedre kondisjonen og øke fettforbrenningen. Ved å variere intensiteten og lengden på intervallene kan man tilpasse treningen etter egne mål og behov. Så neste gang du vil utfordre deg selv på treningsstudioet, prøv en av disse intervallene og se hvor langt du kan komme!

Del økten din med oss!