Trente vekk over 50 kg med PT

Gerd-Helene-Winnje-før-og-etter.jpg

Med en vektnedgang på over 50 kg og motivasjon til å takle hverdagen er Gerd en av våre fresheste heltinner! Les hennes historie her.

• Navn: Gerd Helene Winnje
• Kommer fra: Nesodden
• Yrke: Seniorkonsulent i Finansdepartementet

Bakgrunn

Jeg meldte meg inn på Fresh Fitness Lambertseter i 2013 på grunn av mye vondter i skuldre, nakke og korsrygg. Fordi jeg aldri hadde vært på et treningssenter før, fant jeg fort ut at for å få noe utbytte av dette her måtte jeg kjøpe meg en startpakke med personlig trener. Jeg fikk André som PT, og da startet veien mot en bedre helse og ikke minst et sunt kosthold. 

Forebyggende trening og vektreduksjon

Mine mål var først og fremst og bli kvitt vondtene mine - jeg følte meg jo ikke tjukk. André så heldigvis noe annet. Vi snakket mye sammen om trening, hva som var riktig trening for meg, og han ga meg også mange gode tips og råd om kosthold. Etter hvert som kiloene forsvant skjønte jeg selv at jeg måtte ned i vekt, at jeg faktisk var overvektig. Det ble gøy å gå på vekta og se at treninga og kostholdsrådene jeg fikk ga resultater. Jeg skulle ikke gå for fort ned i vekt, så vi ble enige om å bruke tid på dette slik at rett trening og sunt kosthold også fikk huden min til å stramme seg opp etter hvert som kiloene forsvant.

Treningsprogresjonen til Gerd

Tett treningsprogram

Over en lengre periode trente vi sammen 4 ganger i uken, 50 minutter hver gang. I begynnelsen tok vi det ganske rolig. Da ble det litt styrketrening, ballkast, stjernehopp og slikt, og jeg ble kjent med bruken av de forskjellige apparatene. Den første tiden ble gruppetimesalen brukt ganske ofte når vi skulle ha kondisjonstrening. Dette fordi jeg nektet å stå ute i selve treningssalen og gjøre stjernehopp, løpe og hente baller, gå opp og ned på steppekassa og mer til.

Ut av komfortsonen!

André fikk meg stadig til å bryte grenser. Han fikk meg til å gjøre ting på treningssenteret som jeg i utgangspunktet nektet å gjøre som for eksempel å løpe på tredemølle, hoppe stjernehopp eller gå opp og ned på steppekassa foran de andre på senteret. Vekten min fortsatte nedover og musklene begynte å komme. Senere begynte jeg også med markløft og litt boksing, noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle gjøre. Kjempegøy!

Intensiteten på treninga var høy, flere ganger trodde jeg faktisk at jeg skulle dø! "Nei, kom igjen du klarer mer enn du tror!" sa André. Og det stemte. Det var dette som måtte til for å få meg dit jeg er i dag.- Gerd Helene Winnje

Gode støttespillere

Støtten jeg har fått fra André, familie og venner har betydd kjempemye. André har vært der for meg hele tiden. Han har hørt på meg og gitt meg gode tips og råd hele veien. Dette ga meg masse motivasjon, jeg møtte alltid en blid PT på trening, en som spurte hvordan jeg hadde det og en som viste at han brydde seg om meg.

Medlem Gerd på Lambertseter med PT Andre

Enorm vektnedgang

Jeg fikk strammet opp kroppen, og de det ene delmålet etter det andre ble nådd, satte jeg meg til slutt ett siste mål på minus 50 kg før sommerferien i år (2016). Jeg kom i mål og jeg er superfornøyd! Det har vært utrolig mange harde treningstimer, men hver eneste time med André har vært verdt det. Kostholdet mitt er blitt helt forandra. Nå er det middag hver dag og jeg lever sunt. Nå spiser jeg bl.a. fisk - noe jeg aldri spiste før. Som de fleste skeier også jeg ut, men ikke så ofte og absolutt ikke så mye som før. Jeg hadde aldri vært der jeg er i dag hadde det ikke vært for PT’en min. Jeg veit at det er jeg som har gjort jobben, det er jeg som har svetta og vært så sliten at jeg har vært helt skjelven og følt at nå dør jeg.

André er og forblir helten min. Han har vært der for meg hele tiden. 50 kg er borte vekk takket være vårt kjempeflotte samarbeid.- Gerd Helene Winnje

Del på Facebook