Opptrening etter langvarig sykehusbehandling

Peter-Torjesen-og-PT-Eugen.jpg

Peter fikk hjertesvikt og pacemaker. Nå trener han seg opp igjen med et ønske om å fungere i det sosiale og i familielivet.

Kommer fra: Grønland, Oslo
Livssituasjon: Pensjonist, 75 år. Gift, en sønn

Innplantert pacemaker

Dette er en historie om Peter, en av våre medlemmer på Grønland, som vi er glade for å skrive om her til dere. For en tid siden fikk Peter nemlig hjertesvikt, noe som medførte langvarig sykehusbehandling og resulterte i innplantering av pacemaker med hjertestarter. Etter dette var det nødvendig med fysisk opptrening for kunne fungere godt i dagliglivet. Han forteller selv at hverken sykehuset eller bydelen hadde noe opptreningstilbud som var brukbart.

Mål om å fungere godt i familielivet og sosialt

Peter, som er Dr. Philos i biokjemi fra UiO, er generelt en aktiv mann, men etter behandlingen måtte han finne seg et sted å trene seg opp. Det ble til slutt Fresh Fitness Grønland, der han også fikk seg en personlig trener. Målet til Peter var ganske klart: han ville fungere godt i sosiale sammenhenger og i familielivet. Han ville delta som vanlig på hytta, i båten, på ferier til utlandet og i kulturelle aktiviteter og foreningsliv. Enkelt sagt – ha overskudd og energi til sitt sosiale liv.

Opptreningen på treningssenteret

Da Peter var skrevet ut av sykehuset var han veldig langt nede på det fysiske. PT-Eugen er nå en viktig støtte for Peter nå som de trener sammen på Grønland. Peter trener for å bygge opp kondisjon og styrke i alle skjelettmuskler, hjertet og lungene. Heldigvis er Eugen utdannet fysiolog og veileder Peter i opptreningen. Som oppvarming setter Peter seg på en ergometersykkel og varmer opp kroppen sånn at den skal bli klar for treningen med Eugen. Det er viktig for Peter at treningen ikke er for hard, så her må Eugen passe på at han ikke tar for hardt i.

Jeg føler meg ikke sliten etter treningsøktene, men tvert imot at jeg har fått et overskudd. Det er ganske fantastisk å bli i bedre fysisk form uten å bli sliten.Peter

Peter trener fortsatt med Eugen 2-3 ganger i uken. Han får skryt av legen og familien sin for betydelig bedre helse, og har nå generelt mer livskvalitet i hverdagen. Det er lettere å gå i trapper, være på offentlige transportmidler, gjøre innkjøp og delta i sosiale sammenhenger. All ære til deg, Peter. Fortsatt god trening!